naslovna | proizvodi | kontakt

Navigacija

 

 

PRODAJA SADNICA

 

Za početak saradnje šaljemo Vam par smjernica za uzgoj, a ukoliko se odlučite za naše sadnice osiguravamo Vam svu agrotehniku potrebnu za uspješan uzgoj.

 

Od sadnica aronije u prodaji imamo sortu Nero, koja je vodeća svjetska sorta za plantažni uzgoj, nešto je nižeg rasta i savitljivijih grana tako da je moguća i mehanizirana berba. Sadnice su jednogodišnje,dvogodišnje i trogodišnje, sa izuzetnom vegetativnom razvijenosti.

 

Na hektar površine sadi se oko 2000 sadnica, a puni rod je u 5-6 godini, u prosjeku oko 14 000 kg. Ove količine uroda moguće je postići samo sortim sadnicama, umnoženim na vegetativan način.

 

Preporuka je aroniju saditi na južne ekspozicije, s dobrom cirkulacijom zraka. U pogledu opskrbljenosti tla hranjivim elementima aronija nije zahtjevna biljka, no svakako nije na odmet prije sadnje, dodati organskog i mineralnog gnojiva.Optimalna kiselost zemljišta ( pH ) je od 5,5 do 6,5. Prije podizanja komercijalne plantaže potrebno je napraviti agrokemijsku analizu tla te prema rezultatima izvršiti meliorativnu gnojidbu.


Cijene dvogodišnjih sadnica sa izuzetno dobrom vegetatitvnom razvijenošću možete dobiti upitom na naš mail: info@aronija-bh.com ili upitom preko naše kontakt forme klikni>>>.

Dvogodišnje sadnice su sa izuzetno razvijenim korijenom sa 2 i više izdanaka visine od 60cm.

 

 

Cijene trogodišnjih sadnica sa izuzetno dobrom vegetatitvnom razvijenošću možete dobiti upitom na naš mail: info@aronija-bh.com ili upitom preko naše kontakt forme klikni>>>.
Trogodišnje sadnice su sa izuzetno razvijenim korijenom sa 2 i više izdanaka visine od 80-100cm.

 

 

ISPOKUKA područje cijele Bosne i Hercegovine.

Isporuka sadnica brzom poštom ili lično,plačanje pouzečem tj. prilikom preuzimanja sadnica.
Sadnice su sa deklaracijom o kvalitetu sadnog materijala, kao i certifikatom o porijeklu i zdravstvenom stanju sadnog materijala ( biljni pasoš).Pakovane su po jedna ili deset komada sa dekleracijom.
Posebane pogodnosti za poljoapoteke i zainteresovane distributere.

Za sve upite u vezi sadnica molimo Vas da nas kontaktirate na naš e-mail: info@aronija-bh.com ili putem gotove forme koja se nalazi na kontaktu>>>.
Pogledajte gdje su sve zasađene naše sadnice klikni>>>.

Želimo Vam uspješnu sadnju i dobar rod.

GARDEN d.o.o. generalni uvoznik i distributer sadnica aronije.

 

 Posjetite nas na Facebook-u
Recepti:

 

 

Najčitaniji tekstovi:

Gdje su zasađene naše sadnice:


Prikaži Moja spremljena mjesta na većoj karti

Galerija:

 

Kontakt:

 

 

Fadila Jahića Španca 24
Tuzla,Bosna i Hercegovina
+387 61 733 962
+387 35 316 451
info@aronija-bh.com
copyright2012-Aronija-bh | info@aronija-bh.com | by edesign